Наградни конкурс: Жири направио ужи избор

Петочлани жири у саставу Тамара Пешић (председница), Харис Личина, Александар Касаловић, Јасмина Цветић и представник стручног жирија галерије ПКЦ „Акваријус“ донео је одлуку о ужем избору плаката аутора који су учествовали у наградном конкурсу за графичко решење на IV Еко арт фесту. Радови ће бити изложени у митровачкој галерији ПКЦ „Акваријус“ на завршној изложби Еко арт феста која ће бити организована 21. октобра 2022. године у 20 часова. Тада ће бити проглашен и победник.

У ужи избор одабрани су плакати аутора (азбучним редом): Николија Алексић (Звечан), Ђорђе Башчаревић (Праг, Чешка), Стефан Бошкоћевић (Штрпце), Милана Вукомановић (Нови Сад), Десанка Дамјановић (Београд), Милан Добрић (Косовска Митровица), Милош Добрић (Београд), Милан Кабашић (Косовска Митровица), Коста Миловановић (Београд), Нуредин Рупић (Нови Пазар) и Весељ Салији (Косовска Каменица).
За аутора најбољег плаката на конкурсу обезбеђена је новчана награда у износу од 1.000 евра.
Тема наградног конкурса за графичко решење плаката гласила је: „Смањи, поново употреби, рециклирај“. Прилику да учествују на конкурсу имали су сви старији од 18 година без обизра на формално образовање и места и земље пребивалишта.
Победник конкурса је у обавези да одабрано графичко решење примени и адаптира за потребе израде промотивног материјала Еко арт феста (флашице, маска за телефон, роковник, руксак).
Наградни конкурс расписан је у оквиру IV Еко арт фестивала који организује митровачки „Акваријус“ а подржава Swiss Agency for Development and Cooperation SDC.