Уметност са отпада

ГДЕ? Дечији културни центар „Катус“ (Браће Чолаковић 13, Косовска Митровица).
КАДА? Субота 13. август 2022. у 12:00.
СА КИМ? Са Миљаном Дунђерин.
З А Ш Т О ?
Да ли сте знали да старо и пластично може да постане ново и бомбастично?
Да бисмо са старим играчкама кренули у нове еко арт авантуре.
Подаримо нови живот старим играчакама!

Дечије играчке налазе се у скоро сваком дому. У скоро сваком углу. Има их у ормарићу, ормару, поду, кревету, шпајзу, подруму, тавану… А, нажалост, веома често и на смећу.
Сви се сећамо тог „трагичног“ тренутка из детињства када омиљеној играчки отпадне део. Око, рука, или, што је најгоре, глава. Немогуће је било зауставити сузе, јер то није била само играчка, већ верни пријатељ са којим смо се дружили.
Међутим, тај тренутак не мора да предтавља крај игре, већ нови почетак.
На радионици „Уметност са отпада“ показаћемо вам зашто и како.
Све покварене, сломљене и оштећене играчке могу да се поправе. Недостаци и разлике чине нас јединственим и посебним у животу. Играчка са недостатком може да буде и боља, ако у њену поправку уложимо креативност и машту.
Зато дођите на радионицу „Уметност са отпада“ како би заједно научили да не треба одустати од било чега или било кога, само зато што му нешто недостаје. Будите ви они који ће поправком оштећених играчака свет учинити лепшим, а а природу растеретити вишка отпада.
Прва у низу ових еколошко-уметничких радионица биће одржана у суботу 13. августа 2022. године у 12 часова у митровачком Дечијем култуном центру „Кактус“ (улица Браће Чолаковић 13).
Овогодишњи, четврти по реду Еко арт фест реализује се под слоганом „Смањи, поново употреби, рециклирај“ (3R – ’s: Reduce, reuse, recycle). Организатор фестивала је митровачки НВО Арт пункт „Акваријус“, а ове године фестивал подржава Swiss Agency for Development and Cooperation SDC.