„Планета“ заблистала у Звечану

„Мали театар“ при „Акваријусу“ (прет)премијерно извео је представу „Планета чиста нек заблиста“ у оквиру IV Еко арт феста и одушевио публику у Зубином Потоку и Звечану

Читав је живот на Земљи настао је у води. Вода је једина природна појава која је неодвојива од човека. Она се једина појављује свуда, и најважнији је саставни део нашег тела. Предуслов је живота, културе, привреде.
Живот уз воду и са водом инспирација је обичним људима, путницима, уметницима. Била је инспирација и Слободану Миљковићу који јој је посветио драмски текст „Планета чиста нек заблиста“. По том тексту Дуња Николић, уз асистенцију Симоне Димитријевић, режирала је дечију позоришну представу коју су, премијерно на IV Еко арт фесту извели чланови Дечије и омладинске позоришне трупе „Мали театар“ која ради при Дечијем културном центру „Кактус“ у оквиру „Акваријуса“.

Претпремијера је одржана у Дому културе „Стари Колашин“ 18. октобра а премијера у Дому културе „Трепча“ Звечан 19. октобра 2022. године.
У представи играју: Ањи Петронијевић, Хана Живковић, Емилија Минић, Филипа Мрђа, Софија Соврлић, Лена Андрић, Страхиња Орловић, Теодора Зарковић, Теодора Јелић, Миа Лазаревић.
Сценографију потписује Миљана Дунђерин, костимограф је Стефан Бошкоћевић, за дизајн светла био је задужен Драга Илић, а за дизајн звука Влада Павић.
Поводом ове представе и Еко арт феста гости митровачке Данкос плус телевизије били су Александар Дунђерин, уредник програмских активности у „Акваријусу“ и глумице из „Малог театра“ Филипа Мрђа и Лена Андрић.