Премијера спота „Ода природи“

Спот „Ода прироси“, у којем су учествовала деца полазници еколошко-уметничких радионица у оквиру „Еко арт феста“, премијерно је приказан 19. октобра 2022. године. Песму је написала Хелена Лакићевић, а за тај тескт добила је и награду – боравак у Еко кампу 2023. године.

Музика је универзална уметност која оплемењује сва жива бића на нашој планети. Покушали смо зато да заједно опевамо свет око нас! Деца су писала песму природи, а тим Еко арт феста, састављен од врхунских стручњака из области музике и видео продукције, помогао је да заједно компонујемо и направимо оргиналну Оду природи, као и спот.
У оквиру програмске целине „Ода природи“ деца основношколског узраста у Лепосавићу током октобра 2022. године похађала су песничке и еколошке радионице на којима су разговарала о разним темама везаним за заштиту животне средине и покушала да осмисле песму о природи.
Музичко-еколошке радионице реализовали су наставник биологије и еколошки активиста Ненад Нешко Милосављевић и наставник музике и еколошки активиста Бранислав Васовић.
Најбољи текст песме (Хелена Лакићевић) послужио је као предложак за музички спот који је реализован крајем октобра и емотиван у завршном фестивалском програму, 19. октобра 2022. године у Дому културе „Трепча“ Звечан. Телевизијску премијеру доживео је 21. октобра на митровачкој Данкос плус телевизији.