„Мали театар“ чистио Планету у Лепосавићу

Представа „Планета чиста нек заблиста“ у извођењу „Малог театра“ одиграна је и у Лепосавићу 27. марта 2023. године.

Представа „Планета чиста нек заблиста“ у извођењу Дечје и омладинске позоришне трупе „Мали театар“ одиграна је 27. марта 2023. године у Центру за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу. Представа, која је рађена по тексту Слободана Миљковића и у режији Дуње Николић премијерно је изведена у октобру прошле године у оквиру IV Еко арт феста који организује митровачки „Акваријус“. Ово је било треће играње представе „Планета чиста нек заблиста“.

У представи су играли Ања Петронијевић, Филипа Мрђа, Лена Андрић, Страхиња Орловић, Теодора Зарковић, Теодора Јелић, Миа Лазаревић, Ленка Дикић.

Асистент редитеља је Симона Димитријевић, дизајн светла поверен је Драгану Илићу, дизајн звука Влади Павићу, за костиме је био задужен Стефан Бошкоћевић а за сценографију Миљана Дунђерин.

После представе је емитован музички спот „Ода природи“, који су, на основу песме Хелене Лакићевић, реализовали полазници радионице у Лепосавићу под менторством Ненада Милосављевића и Бранислава Васовића. Том приликом Хелена Лакићевић је примила и награду коју је за најбољи текст песме освојила на прошлогодишњем Еко арт фесту, а која подразумева боравак на еколошком кампу у Сремским Карловцима.