Мали еко хероји у Сремским Карловцима

Награђени учесници Еко арт феста 2022, који је организовао митровички „Акваријус“ боравили су крајем јуна 2023. на Еко кампу у Сремским Карловцима.

Награђени учесници Еко арт феста 2022, који је организовао митровички „Акваријус“ уз подршку Швајцарске канцеларије за развој и сарадњу, боравили су од 26. до 29. јуна 2023. године на Еко кампу у Сремским Карловцима. Прилику да се забаве и едукују у овом горанском кампу добиле су Хелена Лакићевић из Лепосавића, Тара Аксентијевић из Звечана, Теодора Јелић и Магдалена Милић из Косовске Митровице.

У оквиру прошлогодишњег, четвртог по реду Еко арт феста, у оквиру програмских целина за децу и омладину, организоване су еколошко-уметничке радионице, премиејрно је одиграна представа „Планета чиста нек заблиста“ коју је извео „Мали театар“, а на основу текста дечије песме снимљен је и спот „Ода природи“. Најбољи мали сликари, глумци и песници, као награду за своја остварења добили су прилику да бораве на овом горанском еко кампу, где су, уз дружење са својим вршњацима из читавог региона, могли да се директно упознају са тајнама биљног и животињског света на Фрушкој гори.
Какви су утисци малишана из Сремских Карловаца, и шта је поводом овог горанског кампа изјавила једна од награђених учесница Еко арт феста Теодора Јелић, можете да погледате у прилогу који је направила екипа Радио-телевизије Војводине из Новог Сада: